Szállítás és Garancia

Szállítás és visszatérítés

1. Szállítás

Az International Express Service-t minden nemzetközi szállításra használjuk. A megrendelések általában a megrendelés napjától számított 48 órán belül kerülnek kiküldésre. Miután az árut elküldtük, nyomon követési számot biztosítunk az online követéshez. A szállítás általában 5-9 napot vesz igénybe az ajtótól házig történő szállításhoz.
2. törlések

Ha meg szeretné szüntetni a megrendelését, kérjük, írjon nekünk azonnal. A szállított megbízásokat nem lehet törölni. Remélem megérted. Köszönöm.
3.Visszatér

Az alkalmi gyártási hibák esetén a termékeket helyettesítenénk / javítanánk a vásárló számára. Ha egy terméket vissza szeretne küldeni, küldjön nekünk e-mailt, és tájékoztassa velünk az okot. Ezután további utasításokat adunk Önnek. Az árukat vissza kell adni, és az összes eredeti csomagolást és címkét meg kell adni. Miután megkapta a visszatérő árut, visszatérítjük a teljes fizetést.
4. Feltételek

Egy termék cseréjéhez e-mailt kell küldeni és tájékoztatnia kell velünk. Ezután további utasításokat adunk Önnek. Az áruk kicserélhetők az eredeti és az eredeti körülmények között az összes eredeti csomagolással és címkével. Ha cserébe egy elemet visszaküld, győződjön meg róla, hogy a nevét, címét, telefonszámát és utasításait egyértelműen jelzi.
Javasoljuk, hogy nyomon követhető szállítást használjon. Ha az áruk elvesznek az úton, nyomon követheti a hajózási társaságot. A tengerentúli megrendelések esetében ez a folyamat néha akár 30 napig is eltarthat.
5. Biztosítás

Nem kell extra pénzt fizetnie a biztosításért. A hajózási társaság felelős minden elkötelezett tételért. Az elemek több mint 99% -a biztonságosan lesz szállítva. Abban az esetben, ha az elem eltűnik vagy megsérül, akkor a veszteség fél felét terheli.
Vissza